top of page

#OMKERKEN

Kerk2030 wil de blik van kerken richten op de diepe betekenis van het leven in Christus’ Koninkrijk. Daar begint het nieuwe leven, tastbaar en concreet. We hebben het oog op lokale kerken die onderweg zijn. Zij kunnen elkaar inspireren, versterken en bijstaan. Kerk2030 wil daartoe stimuleren. In die zin gaat het steeds om kerken. Om kerken die werken, om kerken die samenwerken en samen werken. 


> LEES MEER OVER PRAKTIJKVELDEN

MEEDOEN

VOLG DE WEBINARS 

 

Kerk2030 organiseert landelijke webinars over kerk als oefenplaats. Gestimuleerd door een inleidster leren we van en met elkaar over kerkzijn en kerkdoen in deze tijd!

 

Op maandag 25 april 2022 is het webinar: Kervernieuwing in de praktijk

Inleider: Janneke Burger (Predikant NGK Enschede en bestuurslid Kerk2030)

 

Voor info over de andere geplande webinars (2021-2022) en om je aan te melden, klik op onderstaande knop.

MEER WETEN?

LEES ONZE PUBLICATIES

 

Kerk2030 draagt bij aan de vernieuwing van kerken. We hebben twee publicaties gemaakt als handreiking voor geloofsgesprekken en het duiden van onze theologische wortels. 'Geloven doe je samen' (april 2020) en 'De kerk als oefenplaats' (mei 2021). 

 

In de boekjes worden de zes bron- en deelpraktijken uitgewerkt. Hiermee wordt richting gegeven hoe jij als lid of als leider bij kunt dragen om jouw lokale kerk in te richten als oefenplaats van Gods Koninkrijk.

TERUGKIJKEN

WEBINARS SEIZOEN 2020-21

Na de verschijning van de eerste publicatie van Kerk2030 'Geloven doe je samen' (2020) is er in de periode december 2020 tot en met mei 2021 per praktijkveld een webinar gegeven. Inleiders waren: Joost Smit, Roel Kuiper, Gerbram Heek, Hans Schaeffer, Reinier Kramer, Wilmer Blijdorp en Wouter van Veelen. Deze webinars zijn terug te kijken via onderstaande link.

PUBLICATIE 2
'DE KERK ALS OEFENPLAATS'
 

Door Roel Kuiper, Hans Schaeffer en Klaas Koelewijn (red)
met bijdragen van: Almatine Leene, Jan-Matthijs van Leeuwen, Stefan Paas en Ron van der Spoel

Kerk2030 is een beweging van kerken voor kerken. We willen elkaar helpen in onze samenleving iets van Gods Koninkrijk zichtbaar te maken. Daarvoor hebben oefenplaatsen nodig: plekken waar de de bronpraktijken beoefenen om te leven van wat God geeft. Vandaaruit krijgen we alles wat nodig is om onze deelpraktijken te leven. Kerk2030 wil jouw gemeente helpen te doen en hierop samen te reflecteren bij een open Bijbel. Samen doen en samen nadenken – zo kunnen we oefenplaatsen van Gods Koninkrijk zijn. 

bottom of page