top of page
kelly-sikkema-RlO3fLOS7PE-unsplash.jpg

PUBLICATIES

Kerk2030 heeft twee publicaties uitgebracht. 'Geloven doe je samen' (september 2020) en ‘Kerk als oefenplaats’ (mei 2021). In ‘Geloven doe je samen’ zijn de herontdekte en tijdens een tweejarig bid- en leertraject getoetste praktijkvelden beschreven. In ‘De kerk als oefenplaats' wordt ingegaan op het waarom van praktijken en praktijkvelden en worden de theologische wortels van Kerk2030 toegelicht.

Op deze pagina kunt u de boekjes online lezen en of downloaden. We sluiten deze pagina af met informatie over het bestellen van de boekjes in gedrukte vorm.


> LEES MEER OVER KERK2030

PUBLICATIE 2 | KERK2030
DE KERK ALS OEFENPLAATS

Door Roel Kuiper, Hans Schaeffer en Klaas Koelewijn (red.)
Met bijdragen van: Almatine Leene, Stefan Paas,Jan-Matthijs van Leeuwen en Ron van der Spoel

Kerk2030 is een kerkvernieuwingsbeweging van lokale kerken voor lokale kerken. We willen elkaar inspireren en stimuleren iets van Gods Koninkrijk zichtbaar te maken. Daarvoor hebben oefenplaatsen nodig: plekken waar we de bronpraktijken (Christus zijn, kracht van genade en heilig leven) beoefenen om te leven van wat God geeft. Vandaaruit krijgen we alles wat nodig is om onze deelpraktijken (gemeenschap, nieuwe levensstijl en leiderschap) te leven. Kerk2030 wil jouw gemeente helpen te doen en hier samen op te reflecteren bij een open Bijbel. Samen doen en samen nadenken – zo kunnen we oefenplaatsen van Gods Koninkrijk zijn. 

hoofdfoto - kerk2030 - kerken als oefenp

PUBLICATIE 1 | KERK2030
GELOVEN DOE JE SAMEN

In 2018 spraken twaalf kerken af vier keer bij elkaar te komen verspreid over twee jaar, om met elkaar te bidden, te bijbelluisteren en over en weer van elkaar te leren. De opbrengst van dit traject is verwerkt in een publicatie: 'Geloven doe je samen’.

 

Dit boekje wil bijdragen aan de vernieuwing van kerken. Het gaat om Christus volgen en geïnspireerd raken. Samen bouwen aan kerken als liefdevolle en open gemeenschappen, voorportalen van Gods Koninkrijk met een boodschap van Goed Nieuws voor alle mensen.

 

De kern van dit boekje bestaat uit zes praktijken van kerkzijn die eind 2017 herontdekt zijn door twintigers en dertigers naar aanleiding van de vraag:  Hoe zou jij willen dat jouw kerk eruitziet in 2030? Wat betekent de kerk voor jezelf, voor anderen en voor je omgeving? Daarover gaat het bij Kerk2030. Ons verlangen is dat kerken in onze tijd groeien en bloeien, mogelijk in aantal, zeker in geloof, hoop en liefde. Doe je mee?

De boekjes zijn ook in gedrukte vorm te verkrijgen. De kosten zijn 5 euro per stuk, met minimale afname van 10 stuks. Vanaf 20 stuks is de prijs 3,25 per stuk. Vanaf 100 2,75 euro per stuk en vanaf 400 stuks 2,00 euro.

Bestellen kan door een e-mail te sturen naar info@kerk2030.nl

bottom of page